Šokiai – geriausias laisvalaikio pasirinkimas rudenį

sokiai„Sveikame kūne – sveika siela“, – dar antikos laikais teigė išminčiai. Žinoma, norint būti sveikiems, būtina sportuoti. Gydytojai, treneriai ir visi sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės nuolat akcentuoja sporto svarbą. Teigiama, kad fizinė veikla mažina riziką susirgti tam tikromis širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu. Sportavimas naudingas ir norint išvengti nugaros skausmo, osteoporozės, nutukimo. O svarbiausia – pagerėja sportuojančio žmogaus psichologinė sveikata.

Ko gero, daugelis nedrįstų abejoti, kad geriausia sportuoti gamtoje, pavyzdžiui, parkuose. Galima važinėtis dviračiais, riedučiais, bėgioti, šokinėti šokdynėmis, žaisti tenisą, krepšinį, futbolą arba užsiimti kita aktyvia širdžiai miela veikla. Tačiau rudenį orai tampa vis vėsesni, šaltesni, ruduo dažnai nepašykšti ir gausaus lietaus. Tad mėgautis sportu vis dažniau bėgame į vidų.

Prasidėjus naujiems mokslo metams laikraščiai, žurnalai, interneto svetainės mirga nuo skelbimų, kviečiančių prisijungti. Savaime suprantama, kad pasirinkimas platus. O ką gi rinktis aktyvioms, sportui neabejingoms merginoms? Vienas iš šauniausių užsiėmimų, kuris ne tik padės puikiai praleisti laiką, bet ir leis išlaikyti dailias kūno linijas, yra šokiai. Šokiai patiks net ir skirtingiausių temperamentų merginoms ar moterims. Kodėl? Nes šokių stilių pasiūla iš tiesų stebina.

Norinčios išlieti energiją merginos save realizuotų pasirinkdamos zumbos stiliaus šokius, mėgstančios Lotynų Amerikos muziką – „Solo Latino“ užsiėmimus. Taip pat galima išbandyti kalanetiką, t. y. gimnastikos rūšį, kurioje derinami baleto ir jogos elementai, įgyvendinti neretai vaikystėje puoselėtą svajonę šokti baletą.

Jeigu radote kažką artimo ar bent jau manote, kad šokiai gali tapti Jūsų gyvenimo dalimi – pirmyn!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *