Skatinkime savo darbuotojus sportuoti!

dnb-maratonas

Įvairūs moksliniai tyrimai ne kartą įrodė sporto naudą ne tik sportuojančiojo fizinei būklei, bet ir jo darbo produktyvumui: nustatyta, kad sportu kelis kartus per savaitę užsiimantys darbuotojai savo įmonėms atneša 5 proc. didesnį pelną, o kai sportas yra kasdienė veikla, šis skaičius auga 8 proc. Neseniai mokslininkai įrodė ir tai, kad sportas geriausiai ugdo lyderystę ir asmenybę, o disciplinos lavinimui bei streso įveikimui geriausiai pasitarnauja bėgimas. Tai, kad vadovai supranta sportuojančių darbuotojų naudą, puikiai įrodo ir vis dažnesnis įmonių komandų įsitraukimas į įvairius sporto renginius.

„Sportuojantis darbuotojas – didelis privalumas įmonei. Jei sportu neužsiimantis žmogus išnaudoja 30 proc. savo galimybių, tai sportuojantis triskart daugiau – iki 90 proc. Sportuojant reguliariai ir tikslingai, ugdoma valia, geriau susitelkiama darbui, lengviau priimami svarbūs sprendimai, – sako DNB banko valdybos narys ir prezidento pavaduotojas Šarūnas Nedzinskas. – Pats aktyviai sportuoju, tad galiu patvirtinti visas mokslininkų išvadas – pasportavęs jaučiuosi gyvybingas ir žvalus. Neabejoju, kad tai atsiliepia mano darbo rezultatams, tad, tai pastebėję darbuotojai kai kurie patys „užsidega“ noru sportuoti. Smagu, kad didžioji dalis vadovų rodo teigiamą pavyzdį darbuotojams, o tai netiesiogiai reiškia efektyvesnį visos komandos darbą“. Pasak Š. Nedzinsko, bent ketvirtadalis DNB banko darbuotojų sportuoja, tad artimiausiame bėgimo renginyje bankas deleguoja net 250 žmonių komandą.

Tai, kad bėgimas kuria pridėtinę vertę dirbantiems, įrodo ir Socialinių mokslų tyrimų tinkle (SMTT) atliktas tyrimas. Jo rezultatai atskleidė tiesiogines sąsajas tarp vadovų sportiškumo ir įmonės rezultatų: kuo didesnę atsakomybę neša vadovas, su kuo didesniu stresu jis turi kovoti kasdienėje veikloje, tuo ilgesnis bėgimas reikalingas. Įveikdami stresą vadovai ne tik geriau atlieka užduotis, priima teisingesnius sprendimus, bet ir įkvepia visus darbuotojus, teigiama tyrimo ataskaitoje. Todėl aukščiausio lygio vadovui naudingiausia nubėgti visą maratoną, tuo tarpu biuro darbuotojui pakanka ir keleto kilometrų distancijos.

Tarptautinio bėgimo renginio „DNB | NIKE We Run Vilnius“ organizatoriai pastebi, kad įmonių aktyvumas auga kelerius metus iš eilės: jeigu pernai renginyje bėgo 150 įmonių komandų, šiais metais jų jau – 200. Svarbiausia, auga ne tik komandų, bet ir jose bėgančių žmonių skaičius. „Galime spėlioti, kokių tikslių priežasčių skatinamos įmonės registruoja komandas, bet vienareikšmiškai tai lemia gerą dalyvių savijautą, puikią jų nuotaiką ir komandos stiprinimą – juk neformalioje aplinkoje žmonės atsiskleidžia visai kitomis spalvomis, gali geriau pažinti kolegą,“ – sako renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike“ – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

Visos komandos ir pavieniai bėgikai dar gali registruotis į didžiausią pavasario bėgimo šventę, kuri įvyks šį sekmadienį, gegužės 24 d. Bėgikai galės išbandyti jėgas trijose distancijose: 21,098 km, 10 km ir 5 km. Visi užsiregistravusieji gaus dovanų specialius „Nike“ marškinėlius, o finiše visų lauks atminimo medaliai. Tarptautinis renginys „DNB | NIKE We Run Vilnius“ Lietuvoje organizuojamas jau 4-tą kartą.

Norintys dalyvauti bėgime gali pildyti registracijos anketą oficialioje bėgimo renginio svetainėje: www.werunvilnius.lt.

Tarptautiniai „Nike“ bėgimo renginiai vyksta 34-iuose pasaulio miestuose. Pernai juose dalyvavo beveik 350 tūkst. bėgimo entuziastų, o jų nubėgtas atstumas prilygsta 23 ratams aplink pasaulį. Pirmą kartą Vilniuje 2012 m. gegužės 26 d. vykęs „Nike Aš bėgu. Vilnius“ renginys sutraukė daugiau nei 2 tūkst. bėgikų, kurie išbandė jėgas 5 km ir 10 km trasose. Pernai „We Run Vilnius / DNB Pusmaratonis“ dalyvavo beveik 7 tūkst. bėgikų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *