Grikių nauda organizmui bei grikių dieta

Nedaugelis žino, jog grikiai yra itin vertingas maisto produktas. Grikiai yra puiki organizmo šluota, tinka norintiems išsivalyti organizmą bei žarnyną, pagerinti savijautą bei padailinti figūros linijas. Be to, grikiai yra vitaminų šaltinis, labiausiai vertinami dėl vitaminų B ir P, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip cinko, fosforo, jodo, geležies, kalcio, magnio ir vario. O kur dar įvairiausios amino rūgštys ir ląsteliena… žodžiu, kiekvienas mitybos specialistas patvirtins, jog grikiai yra naudingi kiekvienam organizmui, ir juos reikėtų įtraukti į savo mitybos racioną ar net laikytis grikių dietos.

Grikių dieta laikoma vienu iš lengviausių būdų apsivalyti organizmą, tuo tarpu merginos ją geriausiai žino kaip efektyvią liekninimosi priemonę. Laikantis grikių dietos, per 7 dienas galima numesti 6-10 kg. O tai tikrai nėra mažai.

Dietos metu valgoma grikių košė. Dienai skiriama stiklinė sausų grikių, kurių užpilami dviem stiklinėmis karšto vandens. Tik grikiai nėra verdami, o plikoma karštu vandeniu ir paliekama brinkti porai valandų. Galima ir palikti per naktį. Košė turi būti be priedų, t.y. be pieno, druskos, uogienės ar kitų pagardų.

Visą dieną, mažomis porcijomis, bet dažnai valgoma grikių košė. Tarpuose rekomenduojama vartoti rauginto pieno produktus – natūralų jogurtą, kefyrą, pasukas. Grikių ir pieno produktų kombinacija padeda įsisavinti maistingų maisto medžiagų, papildo racioną ir padeda lengviau išvalyti organizmą. Visgi verčiau šiuos produktus valgyti ne vienu metu, o atskirai. Žinoma, kai kurios merginos skundžiasi, jog valgyti sausus grikius nėra pats skaniausias delikatesas, tad pagardinimas jogurtu būna vienintelis išsigelbėjimas. Žmonėms, kurie pripratę vartoti daug druskos, grikius galima pagardinti šlakeliu sojų padažo. Daugiau išimčių šioje dietoje nėra, kitaip pagardai trukdyti numesti svorio.

Grikių dietos galima laikytis 7 dienas, po jų reikėtų prisižiūrėti ką valgote, nes kitaip svoris gan greitai gali sugrįžti į buvusią padėtį. Kartoti dietą galima po 3-4 mėnesių, dažniau laikytis šios dietos nerekomenduojama.
Ir pabaigus dietą rekomenduojama neatsisakyti grikių ir reguliariai valgyti grikių košę (paruoštą pagal mėgstamą receptą), kadangi grikiai naudingi organizmui, padeda sustiprinti kraujagyslių sieneles, išvalo kepenis bei žarnyną, padeda atsikratyti skysčių pertekliaus ir pašalina iš organizmo susikaupusias sveikatai kenksmingas medžiagas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *