Kremavimas renkasi pliusus

Apie mirtį kalbėti šiais laikais jau nebebijome. Norime, kad ją suprastų ir maži, ir su ja kuo lengviau susidurtų suaugę. Žinoma, šis faktas visada suteikia labai daug skausmo. Ypač jis didžiulis, jeigu netekote sau artimo žmogaus. Tuomet turite ir šiokią tokią atsakomybę, kaip tinkamai suorganizuoti šarvojimą, laidojimą bei visus kitus atributus. Taip pat turėsite nuspręsti ir kaip laidoti palaikus. Gerai, jei apie šį faktą buvo pranešęs mirusysis. Tačiau visai kitas reikalas, jeigu turite priimti sprendimą patys ir nuspręsti, ar eiti moderniuoju būdu ir rinktis kremavimą, ar visgi rinktis įprastą laidojimą karste, jį užkasant po žeme.

Tad kaip ir kiekvienas faktas, veiksmas ar daiktas, turi savo pliusų ir savo minusų, taip pat yra ir su kremavimu. Žinodami, kuo kremavimas gali būti naudingas arba priešingai – turintis minusų, galėsite nuspręsti, kaip turite laidoti mirusįjį.

Kalbėti apie privalumus visada smagiau, tad turite žinoti, kad kremavimas yra laikomas paprastesne procedūra jei laidojimas karste. Visu procesu gali pasirūpinti laidotuvių organizatoriai (dokumentų sutvarkymas, velionio nugabenimu į krematoriumą, karstas ir pati kremavimo procedūra).

  • Ekologija žmonėms dabar yra labai svarbi, tad ir kremavimas yra laikomas draugišku aplinkai sprendimu. Kadangi urnos arba kapsulės, į kurias į supilami mirusiojo pelenai, yra laikomi kolumbariume arba užkasami kapinėse, užima žymiau mažiau vietos lyginant su karsto laidojimu po žeme.
  • Dažnai žmonės, kurie pasirenka kremavimo paslaugą, pastebi, jog šio proceso pasirinkimas jiems kainuoja mažiau nei tradicinės laidotuvės.
  • Šiais laikais dar svarbus ir faktas, kad jei mirusiojo artimieji yra išvykę į kitus kraštus, tai kremavimas yra tinkamas pasirinkimas lankstumo atžvilgiu. Juk urną galima bet kada pergabenti į kitą kolumbariumą.

Emigracija turi įtakos ir mirusiojo laidojimo vietos priežiūrai. Juk įprastus kapus tenka laiks nuo laiko prižiūrėti ir jais rūpintis. Vieną kartą tenka ravėti, kitą – laistyti gėles, jas persodinti ir pan. O dar nereikia pamiršti ir paminklo statymo, jo priežiūros, tvorelės liejimo bei plytelių klojimo ir panašių darbų.

Tad vertinkite patys, kurį laidojimo būdą rinksitės, ir kas gali surinkti daugiau pliusų, jei to, kaip paskutinio noro, neišreiškė velionis prieš mirtį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *